Oranjelaan 3/Peter Zuidlaan3-5
2742XE Waddinxveen
T. 0182 - 616894/614055
E. directie@kw-a.nl

Techniek en ICT

Techniek en ICT - circuit 1

Afgelopen week zijn we gestart met verschillende opdrachten. En groepje startte met het maken van een zenuwenspiraal. De kinderen moesten een stroomkring aanleggen, het hout moest worden gezaagd en worden afgewerkt. Kortom het groepje had de taken goed verdeeld. Volgende week gaan ze het verder afmaken. 

Een ander groepje is gestart met het maken van hun eigen merk gel. Ze hebben het ook een naam moeten geven, zodat ze hun eigen gel hebben geproduceerd! En gave kleurtjes! Ze hebben alles weer keurig opgeruimd.
                      

Weer een ander groepje startte met het eerste bouwproject. Een toren bouwen van sateprikkers en marsmellows. We hebben de toren opgemeten, nu gaan we kijken of andere groepjes net zo hoog n stevig kunnen bouwen als deze groep!


De 4e groep is op de chromebook bezig geweest met het bouwen van een virtuele wereld. De kinderen gaan volgende week verder bouwen en dan gaan we hem bekijken door een echte 3D bril. Heel gaaf!

         
  
De laatste groep heeft een spel ontworpen in het programma scratch (programmeren). Ze zijn nog niet klaar, maar hebben al wel leuke resultaten geboekt. We zijn nu al benieuwd naar volgende week.

De kinderen zijn op een hele enthousiaste en creatieve manier bezig geweest!